/, Nieuws/Het vinden van het juiste matras

Het vinden van het juiste matras

Heeft u dat ook? Nu de vakantieperiode weer achter ons ligt en iedereen weer zijn dagelijkse bezigheden heeft hervat, lijkt het alsof je opeens niet meer helemaal uitgerust wakker wordt. Op het vakantieadres nog prima kunnen slapen en eenmaal thuis lig je alsmaar te woelen en te draaien. Kun je niet meer lekker doorslapen en moet je steeds weer een houding zoeken waarin je lekker ligt? Krijg je zelfs pijn in je onderrug als je eens lekker kunt uitslapen dan is de kans groot dat het matras de boosdoener is!
Waarschijnlijk is de bedbodem nog goed en hoeft er alleen een nieuw matras aangeschaft te worden. Kies je dan voor een matras met (pocket)vering of lig je beter op een schuimmatras?

Een pocketveringmatras zit vol stalen veertjes. Alle veertjes zetten zich naar de vorm van uw lichaam. Dat lukt omdat ze – in hun eigen zakje – onafhankelijk bewegen. Zo past het matras zich perfect aan uw lichaamsvorm aan. Hoe meer veertjes per vierkante meter, hoe beter uw gewicht wordt verdeeld. Bovendien zorgt pocketvering met 5 of 7 comfortzones voor hardere en zachtere zones die elk op een specifiek lichaamsdeel zijn afgestemd. Deze zones zorgen voor een nog betere lichaamsondersteuning. Boven op die veren komt een afdeklaag in bijvoorbeeld natuurlatex, koud- of traagschuim. Deze laag zorgt voor een goede vochtregulatie en extra ligcomfort.
Schuimmatrassen van een degelijke kwaliteit zijn onder te verdelen in natuurlatex of synthetisch schuim. Beide typen zijn verkrijgbaar in diverse kwaliteiten en prijsklassen. De kern van beide soorten bestaan uit soepel of steviger schuim met een open celstructuur. Natuurlatex is wat elastischer waardoor een duidelijke tegendruk wordt ervaren. Synthetisch schuim (koudschuim HR 50-60) beschikt over iets minder veerkracht maar is minder prijzig dan natuurlatex en gaat toch langer mee omdat het materiaal niet gevoelig is voor kuilvorming.

Voor matrassen geldt: standaardoplossingen bestaan niet. Even proefliggen is vaak niet voldoende; de ene persoon ligt graag ïn”een comfortalbel zacht matras en heeft het snel koud terwijl de ander het juist eerder warm heeft en liever meer “op” het matrs ligt. Belangrijk is in ieder geval dat er gekozen wordt voor een matras dat in iedere houding ondersteunt, goed ventileert en beschikt over een uitstekend vochtregulerend vermogen.

U heeft het juiste matras gevonden? Goed zo! Maar vergeet niet dat de ondersteuning van je hoofd en nek minstens even belangrijk zijn voor een optimale nachtrust. Het hoofdkussen! Daarover meer in mijn volgende blog.

Vindt u het nu toch best een lastige opgave om een matras te kiezen dat perfect bij u past? Maak dan een afspraak met mij voor een vrijblijvend Persoonlijk Slaapadvies.

Karine van Helvoort
Persoonlijk Slaapadvies

Door | 2018-12-14T10:10:57+00:00 17-10-2018|Matras, Nieuws|0 Reacties

Over deze auteur:

Geef een reactie