Tijdens de zoektocht naar een goed bed komt het in de praktijk veelvuldig voor dat ik te maken krijg met mensen waarvoor lekker slapen niet vanzelfsprekend is. Ikzelf vind het heel belangrijk dat deze grote groep mensen een goede persoonlijke begeleiding krijgt. Juist voor mensen met lichamelijke ongemakken of slaapproblemen kan een gedegen persoonlijk advies van groot belang zijn. Het juiste bed kan de kwaliteit van leven nadrukkelijk verhogen door vermindering van pijnklachten. Bovendien: ontspanning en nachtrust zijn bepalend voor de energie die we overdag ter beschikking hebben.

“Hoe kun je als slaapcoach de klachten in kaart brengen?”

Natuurlijk kan ik mijn jarenlange ervaring inzetten voor mensen met slaapproblemen. Daarnaast verdiep ik me graag in vakliteratuur en volgde ik diverse cursussen. In oktober 2018 rondde ik een erkende opleiding tot slaapcoach af. Bij deze opleiding wordt nog dieper ingegaan op insomnie (slapeloosheid). Welke aandoeningen zijn er bijvoorbeeld waardoor je slechter slaapt en wat kun je er buiten het aanschaffen van een goed bed, kussen, dekbed of bedtextiel aan doen om de slaapkwaliteit te verbeteren.

Welke klachten geeft een bepaalde ziekte of het gebruik van medicijnen. Hoe kun je als slaapcoach de klachten in kaart brengen, inzicht geven in het slaappatroon en de dagelijkse activiteiten en tips geven zodat men weer meer kwalitatieve slaap krijgt? Wanneer moet je iemand doorsturen naar bv. huisarts, fysiotherapeut of specialist. Maar ook wanneer kan een specialist doorsturen naar de slaapcoach of persoonlijk slaapadviseur. Ook daar kan een waardevolle samenwerking zorgen voor een betere, gezonde nachtrust.