Weer uitgerust opstaan?

ALS LEKKER SLAPEN NIET VANZELFSPREKEND IS

Je ligt in bed en blijft maar woelen. Linkerzij, rechterzij, bijna val je in slaap. Dan schiet er opeens weer iets door je hoofd. Wat hoor ik nu? Het is zo heet! Je kijkt nog eens op de wekker….. wéér een uur voorbij en nog geen oog dichtgedaan. Slecht slapen, we hebben er allemaal weleens last van. Af en toe een slechte nacht is nog niet zo erg. Maar wat kun je doen als je regelmatig slecht slaapt?

 

Begin de dag goed

Sta op vaste tijden op en zorg meteen voor voldoende daglicht. Zorg er ook voor dat je gedurende de dag goed eet en voldoende beweging en frisse lucht krijgt. Heb je een drukke dagindeling of een hectische baan? Neem tussendoor tijd om even te ontspannen. Probeer de dag rustig af te bouwen. Dingen die je móet onthouden (of waar je over piekert) kun je opschrijven. Zo maak je dat je hoofd leeg is zodra je (weer op een vaste tijd) gaat slapen.

 

Luister naar je lichaam

Naarmate je ouder wordt verandert je slaappatroon met je mee. Pubers zijn vaak hun bed niet uit te krijgen ’s-ochtends terwijl ouderen steeds vroeger ontwaken. Inslapen duurt langer en je wordt vaker wakker tussendoor. Lichamelijke klachten, vaak plassen, medicatie, kopzorgen, overgangsklachten en stress belemmeren een goede nachtrust. Maar wist je dat een (versleten) matras dat niet meer bij jouw slaapwensen past je ook behoorlijk uit je slaap kan houden?

 

Lekker slapen begint in een fijn bed

Je ligt een flink aantal uren achtereen in bed. En dat iedere nacht opnieuw. In het voorjaar krijg je het sneller warm en in het najaar is het juist langer koud. Een matras moet zorgen voor een stabiele ondergrond waar je lijf op de juiste manier gedragen wordt. Alleen dan kun je in iedere houding ontspannen uitrusten. Je dekbed zorgt voor een behaaglijk slaapklimaat. En voor je hoofdkussen is een belangrijke ondersteunende rol weggelegd. Maar dan moet het allemaal wel bij je passen! Veel (slechte) slapers weten niet dat het geen overbodige luxe is om eens kritisch naar het allerbelangrijkste onderdeel van je slaapkamer te kijken. Het bed!

 

Op zoek naar een nieuw matras, dekbed of hoofdkussen? Ben je benieuwd welke slaaptips ik je kan geven om jouw nachtrust te verbeteren? Ik help je graag zodat je binnenkort weer uitgeslapen aan de dag begint. Neem contact met me op voor meer informatie over vrijblijvend Persoonlijk Slaapadvies. of bel 06-57336405

 

 

Over de auteur:

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant