Home/Matras, Nieuws, Persoonlijk Slaapadvies/Een fijn bed hoeft helemaal niet duur te zijn.

Een fijn bed hoeft helemaal niet duur te zijn.

Stel… Op je vakantiebestemming sprong je nog energiek uit de boxspring. En nu..nu je weer thuis slaapt, kom je er achter dat je eigen bed hoognodig aan vervanging toe is. Je voelt het niet alleen, je ziet het ook! De diepe, doorgezakte kuil in het midden van je matras doet je beseffen dat je het niet langer meer kunt uitstellen. Nu wil jij wel weer net zo lekker liggen als in dat hotel of vakantiehuisje. Maar ja, wat gaat dat allemaal kosten?

Een nieuw matras

Om te beginnen kun je de kosten beperken door te kijken of je ledikant en de (latten)bodem nog goed zijn. In dat geval volstaat het om te investeren in enkel een nieuw matras. Het matras moet aansluiten op de eigenschappen van de bedbodem maar ook voldoen aan jouw wensen. Welk type ligcomfort vind jij fijn?

Wat zijn jouw persoonlijke wensen?

Soepel of stevig, veel deining of juist stabiliteit, heb je het snel warm of juist lang koud? Heb je last van allergieën? Hoe lang moet het meegaan? Wat is je budget? Wil je binnen een korte tijd ook de rest van het bed gaan vervangen? Dan is het verstandig om daar nu al rekening mee te houden. Vind je het lastig om te bepalen welk soort matras je het meest aanspreekt? Lees dan mijn blog: Hoe vind je een goed matras?

De uitstraling van een ledikant en het comfort van een boxspring, dat kan!

Als ook je bedbodem versleten is maar je wilt nog geen afscheid nemen van je ledikant dan kun je kiezen voor allerlei soorten bedbodems, ook boxsprings. Wat veel mensen niet weten is dat een boxspring in beginsel alleen de bedbodem is. Een houten plaat waarop stalen veren zijn geplaatst, Er bovenop komen afdekplaten van schuim. Daar omheen kies je een stof. Deze boxspring kan ook speciaal op maat gemaakt worden zodat het precies in je eigen ledikant past. Het soort vering dat gebruikt wordt bepaalt het ligcomfort.

Laat je niet verleiden…..

Als je alles moet gaan vervangen en de keuze is gevallen op een prachtig gestoffeerde boxspring, die ook nog eens elektrisch verstelbaar is, dan kan het inderdaad een duur verhaal worden. Natuurlijk zijn er allerlei zogenaamde aanbiedingen. Meestal ook nog eens supersnel leverbaar. En als je vandaag bestelt kan er nog een mooie korting vanaf. In zo’n geval gaat de prijs nogal eens ten koste van de kwaliteit.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een boxspring?

Het hoofdbord, voetbord, de stof en de poten bepalen de uitstraling van je boxspring. Omdat een boxspring veel keuzemogelijkheden heeft voor de buitenkant vergeet je al snel dat de binnenkant juist bepalend is voor kwaliteit en ligcomfort. Ik schreef er al eens een blog over waarin ik precies vertel wat een boxspring is en waar je op moet letten bij de aanschaf van een boxspring?  Zorg er in ieder geval voor dat je je niet laat verleiden tot een miskoop.

Wil je meer weten over de boxspring of is jouw bed echt aan vervanging toe en kun je daar wel een eerlijk advies bij gebruiken? Ik help je graag!

Karine van Helvoort
Persoonlijk Slaapadvies

Door |2020-09-02T07:21:48+00:0001-09-2020|Matras, Nieuws, Persoonlijk Slaapadvies|0 Reacties

Over de auteur:

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant