Milieubewust slapen

Wist je dat er jaarlijks, alleen al in Nederland, bijna 2 miljoen matrassen worden weggegooid? Een groot deel van deze afvalberg wordt hergebruikt als isolatiemateriaal, ondertapijt of judomat. Maar er belandt ook een groot deel in de verbrandingsoven. Met een enorme uitstoot van CO2 tot gevolg.

Dat kan anders:

Producenten innoveren. Ze slagen er in om matrassen te ontwerpen die milieubewuster geproduceerd kunnen worden. En ook nog eens volledig recyclebaar zijn. Want deze matrassen zijn eenvoudiger te demonteren dan de bestaande generatie matrassen. Omdat onderdelen niet meer verlijmd worden. En het gebruikte schuim mag geen schadelijke stoffen meer bevatten. Wanneer een matras volledig te recyclen is tot weer een nieuw matras spreek je van een circulair matras.

Jouw slaapwensen staan voorop

Bij het ontwikkelen van nieuwe materialen moet men rekening houden met de eigenschappen waaraan een goed matras hoort te voldoen. De pocketveren moeten de ondersteuning geven. En verkrijgbaar zijn in verschillende hardheden. Comfortlagen horen soepel, zacht en elastisch te zijn. En van de matrastijk mag je verwachten dat deze lichaamswarmte reguleert. Maar ook vocht snel en eenvoudig afvoert.

Natuurlijke materialen zijn toch beter?

Helaas! Dit is niet altijd het geval. Het heeft vooral te maken met de manier waarop de natuurlijke grondstoffen vervaardigd worden tot de materialen die een belangrijk onderdeel vormen van het nieuwe matras. Vaak wordt er gebruik gemaakt van schadelijke vulmiddelen . Of andere milieu-onvriendelijke toevoegingen. In sommige gevallen heb je een volledig natuurlijk matras, maar is de manier waarop het is geproduceerd toch zeer belastend voor de flora en fauna.

Zal ik je helpen bij het vinden van het matras dat precies bij je past?

Welk matras je ook kiest, het uitgangspunt moet altijd zijn dat het moet passen bij jouw (slaap)wensen. Om er zeker van te zijn dat het aan alle verwachtingen zal voldoen is het verstandig dat je je goed laat adviseren, Vind je het nu best een lastige opgave om de juiste keuze te maken? Ik help je graag!

Bel me op telefoonnummer 06-57336405 of vul het contactformulier in voor een vrijblijvend Persoonlijk Slaapadvies.

 

 

Karine van Helvoort
Persoonlijk Slaapadvies