Brrr, wat is het koud!
Stel jij het naar bed gaan liever zo lang mogelijk uit? Omdat je al gaat bibberen bij de gedachte: Je schuift jouw warme lichaam tussen dat koude en zelfs een beetje klamme beddengoed. Vervolgens lig je nog een tijdje flink te klappertanden voordat je eindelijk een behaaglijke temperatuur hebt om te slapen. Wat kun je daar nou aan doen?
Temperatuur beïnvloedt de slaapkwaliteit:
De ideale slaapkamertemperatuur ligt tussen 16 en 18 graden. In de winter, tijdens strenge vorst is het misschien wel een paar graden minder warm in je slaapkamer. Je inwendige thermostaat zorgt ervoor dat je de hele nacht op de juiste temperatuur blijft. Tijdens de slaap daalt je lichaamstemperatuur. Het is belangrijk dat jouw matras en het beddengoed, die warmte afvoeren zodat je lichaam ook warmte kan verliezen. Wat ik regelmatig hoor is dat mensen een elektrische deken gebruiken. Het is heerlijk om in een lekker warm bed te stappen. Maar, pas op! Er kleven ook serieuze nadelen aan deze oplossing. De kunstmatige warmte die gecreëerd wordt zit het natuurlijke warmteregulerend proces in de weg.
Veel mensen zijn niet op de hoogte van eenvoudige oplossingen waarbij je lichaam zelf zorgt voor de optimale warmteregulatie. Een goed dekbed is voorbereid op warmteschommelingen en voldoet prima aan de totale warmtebehoefte tijdens de nacht. Wat je eigenlijk wilt bereiken is dat je bij het instappen sneller een behaaglijke warmte voelt, zodat je niet te lang bezig bent met het verwarmen van je bed. Daar is een oplossing voor: flanellen beddengoed.
flanellen hoeslakens en dekbedovertrekken, verkrijgbaar in vele afmetingen, allerlei kleuren en dessins en in verschillende prijsklassen.
Flanel:
De grondstof voor deze hoeslakens en dekbedovertrekken is katoen. Het wordt geweven in een platbinding of een keperbinding. Vervolgens wordt de stof geruwd. Daardoor krijg je een pluizige stof die lekker zacht is en niet koud aanvoelt. Het voordeel is dat deze stof veel vocht op kan nemen zonder klam aan te voelen. Daarnaast heeft het een optimale warmte-isolatie en warmteregulatie.
Wil je graag dat je extra op temperatuur gehouden wordt tijdens de nacht en merk je dat je kou vanuit je matras voelt optrekken iedere keer dat je jezelf omdraait. Dan is een wollen onderdeken dé oplossing.
Schapenwol
Als je wol zegt, zeg je Texelerwol, de combinatie van isolatie en ventilatie. Alle weersinvloeden van de herfst, winter en lente zorgen er voor dat de wol een mooie kroesing krijgt. In de zomer worden de schapen geschoren. De wol wordt op een speciale manier gewassen zodat de lanoline (wolvet) behouden blijft. Dit wolvet geeft souplesse en een zelfreinigend vermogen. Wol neemt vocht op en ademt het weer uit om tegelijkertijd warmte af te geven. Wol is behaaglijk warm, voelt zacht aan en heeft een heilzame werking op pijnlijke spieren en gewrichten.
Het Texeler wolvacht onderdeken is verkrijgbaar in allerlei afmetingen (80 x 200 € 129,-)
Wat is een onderdeken:
Een onderdeken is een zachte deken van ongeveer 4 centimeter dikte, die je op je matras legt onder je (flanellen hoeslaken)Het onderdeken met een vulling van 450 gram Texelse scheerwol per m2 heeft twee verschillende kanten. Aan één zijde bevat de onderdeken een vacht van 550 gr/m2 van zuivere scheerwol en donzig zachte kasjmiervezels. De andere zijde is van een hoogwaardig perkal katoen. Het onderdeken bevat vier elastieken op iedere hoek, om eenvoudig aan het matras te bevestigen.
Zowel het flanellen beddengoed als de wollen onderdekens kun je eenvoudig bij mij bestellen. Wil je graag nog wat extra uitleg over onderdekens, hoeslakens of dekbedden? Neem dan contact met mij op en samen bekijken we hoe we jouw nachtrust kunnen verbeteren.
Karine van Helvoort
Persoonlijk Slaapadvies
Geef een reactie