Home/Nieuws/Een dekbed van wol. Wie wil er niet onder wegdromen?

Een dekbed van wol. Wie wil er niet onder wegdromen?

Het dekbed van schapenwol

Een dekbed houdt je warm. Maar wat aangenaam warm is voor de één is juist broeierig heet voor de ander. Of juist te koud. Daarom zijn dekbedden verkrijgbaar in allerlei warmteklassen. Met diverse vulmaterialen met hun unieke eigenschappen. Welk dekbed past nou precies bij jou?

Hou je van een soepelvallend maar zwaarder dekbed?

Dan is schapenwol een optie. De meest bekende wolsoort waarvan in eigen land dekbedden worden gemaakt is de Texelse wol. De schapen worden al eeuwenlang op het eiland Texel gefokt met name voor de mooie wol. De zilte zeelucht geeft de wol net dat beetje extra. Een mooi natuurproduct.

Vier seizoenen

Alle weersinvloeden van de herfst, winter en lente zorgen er voor dat de wol een mooie kroesing heeft. In de zomer worden de schapen geschoren en dan wordt de wol op een speciale manier gewassen zodat de lanoline (wolvet) behouden blijft. Dit wolvet geeft het dekbed souplesse en een zelfreinigend vermogen. Meestal kiest men  voor een 4-seizoenen dekbed. Twee dekbedden, een dunne voor de zomer en een dikkere voor de herfst en de lente. In de winter maak je ze aan elkaar vast en zo geeft dit dekbed je het hele jaar door de warmte die je nodig hebt.

Perfecte ventilatie en warmteregulatie.

De luchtige opbouw van de wolvezel zorgt voor een goede ventilatie en warmteregulatie. Door een uniek productieproces verwerken ze de wol tot een luchtig materiaal dat soepel om je heen valt. Wol neemt veel vocht op en heeft een heilzame werking voor spieren en gewrichten. Hoe mooier de kwaliteit van de wol, hoe duurder het dekbed. Met een hoes om de wol (tijk) is je dekbed compleet. Voor een mooi wollen dekbedden kies je het best voor perkalkatoen, biologische katoen of satijn.

Zal ik je helpen?

Wil je graag meer weten over wollen dekbedden of ben je juist benieuwd naar andere vulmaterialen? Hulp nodig bij het vinden van het dekbed dat écht bij je past? Ik vertel je er graag meer over. Maak nu een afspraak met mij voor een vrijblijvend Persoonlijk Slaapadvies.

Door |2022-04-19T09:15:33+00:0027-01-2020|Nieuws|0 Reacties

Over de auteur:

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant