Home/Nieuws/Een dekbed van dons. Wie wil er niet onder wegdromen?

Een dekbed van dons. Wie wil er niet onder wegdromen?

Het donzen dekbed

Een dekbed houdt je warm. Maar wat aangenaam warm is voor de één is juist broeierig heet voor de ander. Of juist te koud. Daarom zijn dekbedden verkrijgbaar in allerlei warmteklassen. Diverse vulmaterialen met hun eigen eigenschappen. Welk dekbed past nou precies bij jou? Voldoet aan alle wensen?

Licht en luchtig

Hou je van een soepelvallend en lichtgewicht dekbed? Dan is dons een optie. Dons is de laag met donzige, pluizige veertjes onder het verendek van ganzen en eenden. Bij een goed donzen dekbed wordt altijd het percentage ganzen –of eendendons dat gebruikt wordt in het dekbed aangegeven. De rest zijn veertjes. Hoe hoger het donspercentage en hoe mooier de kwaliteit van het dons, hoe duurder het dekbed.

Gans of eend?

Ganzendons is vaak pluiziger en heeft daardoor een beter warmte-isolerend vermogen dan eendendons. Dons is heel licht in gewicht en valt soepel om je lichaam. Het is een dekbed waar je je heerlijk in kunt “nestelen”. Hoewel het dekbed kwetsbaar is heeft het bij het juiste onderhoud toch een hele lange levensduur.

Welke tijk?

De stof van het dekbed (tijk) kan ook weer van verschillende materialen gemaakt worden. Katoen wordt het meest gebruikt. Dit kan met een dunne draaddikte heel dichtgeweven worden zodat het dons in de tijk blijft en het dekbed licht en soepel om je heen sluit. De manier van weven bepaalt of het Perkal, Satijn, Batist heet.

Diervriendelijk

Veel mensen weten niet, dat niet alle dons op de meest diervriendelijke manier is verkregen. Daarom is het belangrijk dat je een dekbed kiest waarvan de herkomst van het dons bekend is.

Zal ik je helpen?

Wil je graag meer weten over donzen dekbedden of ben je juist benieuwd naar andere vulmaterialen? Hulp nodig bij het vinden van het dekbed dat écht bij je past? Ik vertel je er graag meer over. Maak nu een afspraak met mij voor een vrijblijvend Persoonlijk Slaapadvies.

Door |2020-01-16T20:39:21+00:0016-01-2020|Nieuws|0 Reacties

Over de auteur:

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant