Home/Nieuws/Het land van mijn dromen

Het land van mijn dromen

Terwijl hier in Zuid-Toscane de ondergaande zon de helderblauwe lucht zachtroze kleurt; vraag ik me af of het dit bijzondere licht is dat er voor zorgde dat ik hier zo heerlijk sliep. Hoewel de bedden niet eens zo comfortabel zijn.

Is het de extravierge olijfolie uit Umbrië? De wandeling door het middeleeuwse Gubbio? Ben ik gezegend door Franciscus tijdens mijn bezoek aan Assisi? Werd ik rozig van de zilte zeelucht aan het strand van Punta Ala? Of kwam het van het dobberen in de thermale baden van de warmwaterbron in Saturnia?

La Dolce Vita heeft me weer volop nieuwe energie gegeven. Nieuwe inzichten, nieuwe doelen en vooral nieuwe dromen. La Bella Italia laat ik met een beetje weemoed achter en ik verlang weer naar thuis. Van deze prachtige zonsondergangen blijf ik voorlopig dromen…..maar dan wel vanuit mijn eigen lekkere bedje!

Slaap…. Het is iets ongrijpbaars. We doen het allemaal. De één is al in dromenland voordat het hoofdkussen is aangeraakt en de ander ligt urenlang te draaien en te woelen. Als kind stribbel je tegen wanneer je naar bed wordt gedirigeerd en als volwassene zou je soms niets liever willen dan met de kippen op stok gaan.

Hoewel ik als Persoonlijk Slaapadviseur natuurlijk hamer op het feit dat lekker slapen begint in een bed dat precies bij jou past en dat een verkeerd matras een behoorlijke stoorzender kan zijn weet ik ook dat goed slapen veel meer is dan alleen maar in een nieuw bed liggen.

Vanuit allerlei insvalshoeken wordt er hard aan gewerkt om de slaapproblemen van Nederland op te lossen. Wetenschappers, artsen, therapeuten en slaapcoaches zijn bezig om meer te weten te komen over kwalitatieve slaap. Hoe kunnen we meer inzicht krijgen in ons slaapritme en daar waar nodig verbeteren, liefst zonder medicatie maar met een betere leefstijl. Beddenfabrikanten zijn bezig om ligcomfort en warmteregulerende eigenschappen van hun producten te verbeteren en de noodzaak van goed slapen wordt intussen bespreekbaar gemaakt.

Wat zou het mooi zijn als een goede nachtrust binnenkort voor iedereen vanzelfsprekend is!

We zijn op de goede weg. Is dat de reden dat ik zelf op mijn vakantie niet wakker heb gelegen?

Hoe heb jij geslapen tijdens je vakantie?

Door |2019-11-27T08:16:35+00:0013-08-2019|Nieuws|0 Reacties

Over de auteur:

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant