Gisteren mocht ik de presentatie bijwonen van een VMBO-leerling die bij mij haar profielstage deed. Wat is het bijzonder om je bedrijf en daarmee een stukje van jezelf terug te zien door de ogen van een 16-jarig meisje.

We hebben een hele leuke stageweek gehad waarin ik haar meenam in het gehele adviestraject. Van eerste afspraak tot aflevering. Ze mocht een dame op leeftijd, die slecht slaapt door reumatische artritis, helpen om een fijn hoofdkussen en een onderdeken te vinden.

Tijdens deze stage heeft ze natuurlijk geleerd wat slaap is en hoe belangrijk een goede nachtrust is. En hoe een goed matras en het juiste hoofdkussen daar aan kunnen bijdragen. Alle informatie die ze kreeg nam ze met veel interesse in zich op.

Eenmaal bij de klant aangekomen gebeurde er iets moois. Ze luisterde aandachtig naar alle klachten en kwalen die genoemd werden. Het gesprek ging als vanzelf en de ietwat schuchtere jongedame ontpopte zich als een ware Florence Nightingale. Samen met haar klant heeft ze een hoofdkussen gevonden waar deze mevrouw lekker op kan slapen en het onderdeken werd besteld.

Uiteindelijk is ze er achter gekomen dat ze het allerliefst verpleegkundige wil worden, net als haar oma! Maar eigenlijk wist ze dat al heel erg lang. Misschien zit het in de genen? Ik denk dat ze de juiste keuze heeft gemaakt en ik wens haar een hele mooie toekomst in de zorg.

Karine van Helvoort
Persoonlijk Slaapadvies