Home/Nieuws/Bijgewoond: symposium “Geef slaap de ruimte”

Bijgewoond: symposium “Geef slaap de ruimte”

Symposium “Geef slaap de ruimte” in Ziekenhuis de Gelderse Vallei bezocht. Was bijzonder interessant!

Naast eten en drinken is ook slaap een eerste levensbehoefte. Tijdens de slaap herstelt het lichaam zich. Daarbij vinden allerlei ingewikkelde processen plaats. Gemiddeld slapen we zeven tot acht uur per nacht. De meeste mensen slapen vrij snel in zodra ze in bed liggen en worden ’s-ochtends fit en uitgerust wakker om de nieuwe dag weer vol energie te starten. Wat nu als je tot de grote groep slechte slapers hoort waarvoor de nachten steeds opgebroken zijn in periodes van pijn, woelen, piekeren of zelfs klaarwakker liggen totdat het tijd is om weer op te staan?
Belangrijk is om te kijken naar het bed waarin je ligt. Geeft het je voldoende ondersteuning? Kun je in iedere houding ontspannen liggen en kost het je geen moeite om te draaien? Vult je hoofdkussen de ruimte op tussen je matras, hoofd en schouder? Neemt je dekbed snel je lichaamswarmte aan, maar kan het ook goed warmte afgeven? Je slaapomgeving kan enorm bijdragen aan een gezonde nachtrust.
Toch kan het probleem veel ingewikkelder zijn!
Hoewel de kennis over slaap de afgelopen decennia enorm toegenomen is zijn er nog steeds dagelijks wetenschappers bezig met nieuwe grensverleggende ontwikkelingen. Verbeteren van de slaapkwaliteit kan bijdragen aan het herstel van ziekten waaronder neurologische of psychische aandoeningen.

Onlangs heb ik een Slaapsymposium bijgewoond bij Ziekenhuis Gelderse Vallei. Dit slaapcentrum onderzoekt en behandelt alle voorkomende slaapproblemen. Daar heb ik weer veel mogen leren over vanalles wat vanuit de slaapgeneeskunde te maken heeft met slapen, of juist niet kunnen slapen. Diverse sprekers die allemaal weer op een andere, zeer boeiende manier hun kennis hebben gedeeld. Kortom, veel gehoord, geleerd, interessante mensen ontmoet en zelfs een mooie samenwerking voor 2019 in het verschiet.

Wilt u graag meer meer informatie?
Maak dan een afspraak met mij voor een vrijblijvend Persoonlijk Slaapadvies.

Karine van Helvoort
Persoonlijk Slaapadvies

Door |2018-12-30T17:40:20+00:0021-12-2018|Nieuws|0 Reacties

Over de auteur:

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant