Al 10 jaar de leukste baan van de wereld!

Op 1 april 2009 schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel in ’s-Hertogenbosch. Karine van Helvoort Persoonlijk Slaapadvies. En daar begon het al. De mevrouw aan de andere kant van de tafel dacht dat ik een grap maakte toen ik omschreef hoe het allemaal in zijn werk zou gaan. Ik vertelde dat ik niet “de doorsnee” beddenverkoper was.

Geen winkel, geen webwinkel maar een adviseur die bij de mensen thuis komt om te zien hoe ze daadwerkelijk liggen. Samen brengen we de wensen in kaart waaraan het nieuwe bed moet voldoen. We bespreken de eventuele lichamelijke klachten en andere factoren die meewegen bij het maken van een weloverwogen keuze. Vervolgens buig ik me over wat er allemaal te krijgen is passend bij de klant en na het uitbrengen van een persoonlijk advies zorg ik ervoor dat het bed door mij besteld, geleverd en geplaatst wordt.

Een nieuwe bijzondere manier van werken, een vorm van dienstverlening. Nadat ik de mevrouw van de Kamer van Koophandel met haar twijfels over deze formule en het daarbij behorende zakelijke succes gedag zei kwam ik trots met mijn eigendomspapiertje thuis. De meegekregen champagnefles ging open en Persoonlijk Slaapadvies was een feit.

Het ondernemerschap ging met vallen en opstaan. Wat heb ik veel geleerd. Ik bleef op de hoogte van de ontwikkelingen in de beddenbranche. Las vakliteratuur en woonde symposia bij. Ik volgde een opleiding tot slaapcoach waardoor ik meer inzicht kreeg in het fenomeen slaap. Zo kan ik mensen met slaapproblemen nog beter helpen. Doordat ik werk met fabrikanten die in me geloven en mijn wensen kunnen uitvoeren ben ik in staat om maatwerk te leveren.

Ik ben dankbaar dat er zoveel mensen zijn die een groeiend vertrouwen in me hebben. Mensen voor wie lekker slapen belangrijk is. In de tijd dat ik op deze manier werk ben ik er achter gekomen dat het nog leuker is dan verwacht. Ik vind het persoonlijke contact met de klant heel erg fijn. Een bed is niet zomaar een bed. Daar kom je achter als je mensen tegenkomt voor wie lekker slapen en uitgerust opstaan niet vanzelfsprekend is. Het is fijn dat je dan van waarde kunt zijn door klachten aanzienlijk te verminderen of zelfs helemaal op te lossen.

Niet alle klachten zijn te verhelpen met een nieuw matras of hoofdkussen alleen. Soms moet er vanuit een ander perspectief naar gekeken worden. De samenwerking met Mensendieck -en fysiotherapeuten is de laatste jaren veel intensiever geworden. Ook dat is waardevol, dat je door samen, vanuit verschillende disciplines op zoek te zijn naar een oplossing mensen kunt helpen om weer lekker te slapen. Een gezond leven begint immers bij een goede nachtrust. Op naar de volgende tien jaar!

Meer weten over lekker slapen en vol energie aan je dag beginnen? Neem contact met op met mij! www.persoonlijkslaapadvies.nl

Maak nu een afspraak voor een Persoonlijk Slaapadvies

Karine van Helvoort
Persoonlijk Slaapadvies