OKTOBER WOONMAAND, OKTOBER DROOMMAAND

Slapen op comforthoogte, van alle gemakken voorzien 

De eerste seniorenledikanten waren de éénpersoons bedden die je nog kent van opa of oma die op stel en sprong naar het bejaardenhuis ging. Er was een kamertje vrijgekomen en daar konden ze meteen intrekken. Een bed op wieltjes in blank of donker eiken, voorzien van een elektrisch verstelbare lattenbodem. Gewoon uit voorraad leverbaar zodat de verhuizing snel op poten was. 

 

Aangepast aan jouw eigen persoonlijke wensen 

Tegenwoordig zijn heel veel ledikanten of boxsprings al op een hele comfortabele hoogte gemaakt. En ze zijn ideaal voor alle leeftijden. Want zeg nou eerlijk, om gebroken uit je bed te komen hoef je niet bejaard te zijn. En nog mooier als je een dagje ouder bent is het prettig dat je nog fief je bed uit kunt springen om vol energie aan je dag beginnen.

Daarom spreek ik eigenlijk nooit van seniorenbedden. Ik zeg altijd een ledikant op comforthoogte. Deze comforthoogte moet afgestemd kunnen worden op de wens van de gebruiker. Voor de één is een instaphoogte van 50 centimeter ideaal en de ander kan daar van ze lang zal ze leven niet ingeklouterd komen. Dus…. comfortabel slapen vergt maatwerk! 

  

 

                     

Deelbaar, verrijdbaar en koppelbaar

Wil je meer dan alleen een hoge instap? Kies dan voor een deelbaar ledikant. Het ideale aan een deelbaar bed is meer dan  alleen de hoogte voor het in -en uitstappen. Denk maar eens aan de  mogelijkheid om het bed te kunnen verplaatsen, om te stofzuigen. Of om veel gemakkelijker je hoeslakens om het matras te doen.

Wanneer je graag samen in een tweepersoonsledikant lekker tegen elkaar aan wilt kruipen, dan kies je voor een koppelbaar ledikant. De binnenzijdes zijn zo gemonteerd dat je bedbodems en matrassen strak tegen elkaar aan liggen. Voor je gevoel is het een groot tweepersoonsbed. Met de mogelijkheid om het om te bouwen naar twee éénpersoonsbedden. 

Mooi en gemakkelijk, voor jong en oud 

De nieuwe collectie deelbare bedden zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen: modern, strak, landelijk, industrieel en klassiek. Gemaakt van hout, gecombineerd met staal en in een modieuze kleur gebeitst. Indien gewenst kan het ledikant worden gespoten in iedre RAL-kleur.

Mooie bijpassende nachtkastjes zijn verkrijgbaar mét of zonder wieltjes. Met een groot scala aan greepjes om het te combineren met de andere meubels op je slaapkamer. En je kunt vooraf bepalen hoe hoog de instaphoogte moet worden. Daardoor ben je vrij in de keuze van de dikte van je bedbodem en het matras. Maatwerk! Zo is er aan iedereen gedacht. 

 


LEKKER SLAPEN BEGINT IN EEN FIJN BED

Wist je dat je wakker kunt liggen van een bed dat niet (meer) bij jouw slaapwensen past? Wat ik heel veel hoor van mijn klanten is dat ze niet meer lekker kunnen liggen in hun eigen bed. Het is te hard, te zacht te warm of het is niet meer mogelijk om in je vertrouwde voorkeurshouding te liggen.

Je spieren doen pijn, je kunt je niet meer ontspannen, of het kost je te veel kracht om jezelf om te draaien. Ook daarvan kun je behoorlijk uit je slaap gehouden worden. Het is mogelijk om die klachten te verlichten of weg te nemen met slaapgerelateerde producten.

 

Zal ik je helpen bij het vinden van jouw nieuwe bed?

Een matras met een stabiele ondersteuning of een onderdeken gemaakt van vochtabsorberende materialen bijvoorbeeld. Een dekbed met een optimaal vochtregulerend vermogen of een hoofdkussen dat lekker zacht aanvoelt en toch je hoofd draagt en bovendien ook nog aangenaam koel aan blijft voelen.

Een ondersteuningskussen waardoor je in een (half –)zijdelingse houding meer steun krijgt of een elektrische lattenbodem zodat je gemakkelijker met je hoofd of je benen een stukje omhoog kunt slapen en ook met gemak uit je bed kunt opstaan. Verder zijn er moltons, hoeslakens en dekbedovertrekken in verschillende materialen die ervoor zorgen dat je het aangenaam warm hebt.

Goed slapen is heel persoonlijk! Wat voor de één te koud is, is voor de ander weer te warm. Wat jij fijn vindt is niet voor iedereen een oplossing. Ik kan je daarbij helpen!

Ben je benieuwd welk bed op comforthoogte precies bij jou past? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend Persoonlijk Slaapadvies zodat ik je er alles over kan vertellen!