Home/Matras, Nieuws/Matras voor je puber, waar moet je op letten?

Matras voor je puber, waar moet je op letten?

“Twee keer met je ogen knipperen… en ze zijn groot!”

Toen je nog iedere nacht voor je baby je bed uit moest kon je niet geloven dat je het ooit zou gaan zeggen. Want hebben onze peuters éénmaal hun slaapritme gevonden dan gaat hun ontwikkeling echt in een razend tempo. Voor je het weet zijn ze ook de tienerkamer ontgroeid en moet daar een heuse metamorfose plaatsvinden.

Klusserdeklus

Muren worden gesausd of voorzien van een prachtig behangetje. Bureau, kast en ledikant krijgen een likje verf en niets herinnert je meer aan het vertrek waar jij ooit, avond aan avond, verhalen voorlas en slaapliedjes zong. Zorg er wel voor dat het belangrijkste element van de nieuwe puberkamer niet het ondergeschoven kindje wordt! Het bed!

Pubers

De puberteit is de periode waarin er in het lichaam veel veranderingen plaatsvinden. Hormonen gieren door je lijf en zorgen voor een andere warmtebehoefte. Na de laatste groeispurt is de lichaamsbouw en -lengte zodanig veranderd dat het lichaamsgewicht anders over het matras verdeeld wordt. Dit is het moment waarop het bed uit de kindertijd écht niet meer voldoet.

Een goed bed hoeft helemaal niet zo duur te zijn

Matrassen zijn er in allerlei uitvoeringen en in verschillende kwaliteiten. De juiste keuze maken is niet eenvoudig. Het is niet zo dat het duurste matras ook het beste is. Dat is afhankelijk van allerlei factoren. Is het voor een jongen of voor een meisje? Hoe oud is je kind? Hoe lang moet het meegaan? Wat wil je er aan uitgeven?

Je moet er niet aan denken…

Ooit gaan ze jouw warme nest verlaten en vliegen ze uit. Het idee alleen al… en toch kun je er wel bij stilstaan of je nu al een bed gaat uitzoeken dat straks meegaat op kamers. Moet het matras groter zijn dan standaard éénpersoons? Moet het misschien extra lang zijn? Allemaal vragen waar je antwoord op moet hebben om de juiste keuze te maken.

Lekker slapen is heel persoonlijk

Pubers kunnen al heel goed zelf aangeven of ze graag een zacht bed willen of juist liever stevig. Ze weten wat hun voorkeurshouding is om in te slapen en ze weten of ze het lang koud of snel warm hebben. Het is belangrijk dat je kind in de groei, middels de juiste ondersteuning een ontspannen nachtrust heeft. Daardoor kan hij overdag beter presteren en bevorder je een goede lichaamshouding.

Zal ik je helpen?

Kom je er achter dat jouw puber écht toe is aan een nieuw bed? Vinden jullie het lastig om de juiste keuze te maken? Neem dan even CONTACT met me op zodat we samen kijken welk matras perféct past bij je kind.

 

Ik help je een beetje op weg

Om je een idee te geven van de mogelijkheden die er zijn vertel ik je vast iets over de matrastypen: koudschuim en pocketvering en over de bedbodems: lattenbodem en boxspring.

Koudschuimmatrassen

koudschuimmatras

Koudschuim is een polyurethaanschuim en heeft een open celstructuur, waardoor het materiaal heel goed ademt en goed vocht opneemt. Het materiaal heeft een hoog comfort en een lange levensduur. Kuilvorming komt bij koudschuim zo goed als niet voor. Het wordt gemaakt in verschillende kwaliteiten en is dan ook verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.

De optimaal ventilerende en meest elastische koudschuim kwaliteiten herken je aan de aanduiding HR50, HR55, HR60 (HR: High Resilience). Een goed koudschuimmatras biedt een fijn stabiel en ondersteunend ligcomfort in verschillende hardheden. Van superzacht tot behoorlijk stevig.

Pocketveringmatrassen

pocketvering matras

Een open circuit met allemaal stalen veertjes in een eigen zakje. Ieder zakje kan zich individueel aanpassen aan je lichaam. Ook pocketveringmatrassen worden gemaakt in verschillende prijsklassen. Hierbij wordt gevarieerd in de hoeveelheid veren en aantal slagen die de veerdraad maakt, het type pocketvering en de kwaliteit van de staaldraad die gebruikt is. Maar ook de afdeklaag die op het matras komt zegt veel over hoe het matras ligt en is medebepalend voor de prijs.

Een pocketvering is een heerlijk matras als je het snel warm hebt of graag wat meer een actieve ondersteuning wilt. Het geeft je het gevoel dat je gedragen wordt in iedere houding. Het matrastype is niet geschikt om op te springen want het is wel een wat kwetsbaarder matras.

Als je een matras voor een kind gaat kopen dat nog niet helemaal uitgegroeid is moet je al rekening houden met de verwachte lengte en postuur. In dat geval moet je kiezen voor een matras dat meegroeit met je kind.

Lattenbodem

Goed slapen begint op een fijn matras, maar daarbij is ook de bedbodem zeer belangrijk. De rolbodem of de eenvoudige latjesbodem uit het kinderledikant is nu niet meer geschikt. Als je het ledikant wilt behouden kun je er een lattenbodem in plaatsen met meerdere verende latten (minimaal 28). In het midden zit een zone die instelbaar is. Zet je de schuifjes naar binnen dan wordt de bodem daar zachter. Schuif je ze naar buiten dan wordt de middenzone steviger. Bij de schouders zitten soepelere latten die ervoor zorgen dat de schouder in zijligging dieper in de bodem kan.

Boxspring, stabiele bedbodem en mooi ledikant in één

Als je kiest voor een optimaal slaapcomfort en je wilt een zo neutraal mogelijk bed dat past bij iedere stijl van je slaapkamer, dan kies je voor een boxspring. Boxsprings zijn er in 1-persoons uitvoering, als twijfelaar en tweepersoons. En verkrijgbaar in extra lengte. De boxpring is de bodem, daaronder komen de poten. (hout, metaal of kunststof) De boxspringbodem wordt gestoffeerd met een stof naar keuze. En eventueel kun je je bed uitbreiden met een hoofd – en voetbord. Strak, modern, stoer of romantisch. Je creërt zelf de sfeer die bij jou past.

Wil je weten of deze producten ook voor jou een oplossing zijn? Samen kijken we naar jouw persoonlijke wensen en zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Laat je gegevens achter via het contactformulier of bel me en dan vertel ik je er graag meer over? 06-57336405

Wil je graag een matras, boxspring, dekbed(-overtrek), hoofdkussen, lattenbodem of hoeslaken bestellen?

Omdat we nu rekening moeten houden met het besmettingsgevaar kunnen we kijken hoe ik je het beste kan helpen met een vrijblijvend Persoonlijk Slaapadvies.  Ik kan je bijvoorbeeld online of telefonisch advies geven. Als je graag iets wilt bestellen dan is dat weer mogelijk. De meeste fabrikanten hebben hun werkzaamheden weer hervat. Je kunt bij mij persoonlijk je bestelling plaatsen en dan kom ik het zelf bij je thuis afleveren. Ik ben dagelijks te bereiken op telefoonnummer 06-57336405

 

 

 

 

 

Door |2020-06-30T10:44:38+00:0024-04-2020|Matras, Nieuws|0 Reacties

Over de auteur:

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant