//Hoe vind je het perfecte hoofdkussen?

Hoe vind je het perfecte hoofdkussen?

Merk je dat je de laatste tijd niet meer lekker kunt doorslapen? Ben je je er van bewust dat je ’s nachts steeds meer aan het draaien bent op zoek naar een ideale houding? Of word je zelfs wakker met een tintelende arm, een pijnlijke nek of schouder en hoofdpijn? Dan wordt het vast weer tijd om op zoek te gaan naar een goed passend hoofdkussen.

Het hoofdkussen moet passen

Belangrijk bij de aanschaf van een nieuw kussen is dat het in iedere slaaphouding steun geeft. De ruimte tussen het matras en de nek, hals en het hoofd moet helemaal gevuld zijn. Maar het kussen mag ook weer niet te dik zijn. Dan kan een hoofdkussen je klachten zelfs verergeren. Vergeet niet om in de gaten te houden dat de vereiste dikte van je nieuwe kussen erg afhankelijk is van het matras waarop je slaapt. Heb je een zacht matras dan zal het hoofdkussen minder dik moeten zijn dan wanneer je juist een heel stevig matras hebt.

Het hoofdkussen moet prettig aanvoelen

Lig je graag helemaal in je kussen en vind je het fijn dat je er mee kunt frommelen of wil je liever meer bovenop je kussen liggen en heb je het heel snel warm? Ben je misschien allergisch voor bepaalde vulmaterialen of moet het kussen vaak gewassen kunnen worden? Zijn er voorkeurshoudingen waarin je juist niet meer mag slapen van de (fysio)therapeut? Allemaal vragen die beantwoord moeten worden tijdens de zoektocht naar het juiste hoofdkussen.

Welke soorten hoofdkussens zijn er?

Je zou het brede scala aan hoofdkussens dat verkrijgbaar is kunnen onderverdelen in:
– vervormbare/opschudbare kussens zoals dons, veren, katoen of kapok.
– vormvaste, voorgevormde/ ondersteunende kussens gemaakt van natuurlatex.
– drukverlagende kussens gemaakt van traagschuim.
– neksteunkussens met bij de schouder een ingebouwde latex neksteun en voor de rest gevuld met comforelbolletjes of dons.

Hulp nodig bij het vinden van hét hoofdkussen?

Vind je het nu toch best een lastige opgave om een hoofdkussen te vinden dat perfect bij je past? Maak dan een afspraak met mij voor een vrijblijvend Persoonlijk Slaapadvies. Ik kom bij je thuis met een assortiment hoofdkussens om samen te bekijken welk kussen perfect past en ook precies aan alle wensen voldoet.

Karine van Helvoort
Persoonlijk Slaapadvies

Door | 2019-10-04T12:07:42+00:00 04-10-2019|Nieuws|0 Reacties

Over deze auteur:

Geef een reactie